Skip to main content
home-page

Waar in Eeklo moet er volgens jou een extra zitbank komen? De indiening en stemming zijn afgelopen.

36
14

Willekeurig
Populair
Recent
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 36 bijdragen
Blommekenspad
Deze wijk, in toch nog centrum stad, telt toch een gemiddeld oudere bevolking en is gemakkelijk bereikbaar vanuit de Roze /Kerkstraat – Boelare/Blommekens – de wijk met de P. Lippenslaan en de Opeisingstraat. Het is een rustige plaats met toch voldoende animatie door het verkeer op de baan, de passanten langs het pad, het speelpleintje dat even verderop ligt, tot zelfs de stoomtrein die er af en toe passeert. Kan ook een rust(wacht)plaats zijn voor grootouders die hun kinderen afhalen van de nabijliggende Kleine Helden school.
Patrick R. van Seniorenraad
0 0
lees meer
Ter hoogte van de Staalstraat is er momenteel nog een grasveld dat ooit ingevuld zou worden als speelplein voor de buurt.
Graag een bank die gericht is naar het zuiden. Waar ook mooie bomen staan. Ook een losloopweide voor honden zou hier goed gelegen zijn.
Kristof R
0 1
lees meer
Kunstgildeplein
Mensen die er wonen hebben een grasveld zonder iets op
Elisabeth J
0 0
lees meer
Langs het pad van de jachthaven
Het is heel mooi om te wandelen langs de jachthaven. Wij komen er graag met de bewoners van ons Wzc. Bewoners die niet in een rolwagen zitten kunnen niet ver stappen daar er geen enkel bankje voorzien is. Dus enkele banken of rustpunten zouden daar zeker welkom zijn. Niet alleen de bewoners uit een Wzc maar ook andere ouderen of mensen die minder goed te been zijn zouden jullie heel dankbaar zijn 🙂
Kelly V.
0 0
lees meer
Uitloop van het padje Nieuwendorpe richting Veldekens.
Een gezellige plek langs het water waar jongeren, koppeltjes en vissers regelmatig komen zitten. Een bankje zou het plekje bijzonder gezellig maken.
Djavo S.
0 0
lees meer
Van Hoorebekeplein
Straks een veel bezochte plaats door bezoekers van de dienst Burgerzaken.
Aimé H.
0 2
lees meer
Aan de vaart te Balgerhoeke tussen de twee staketsels
Er zijn heel veel wandelaars die hier passeren. Het kan een mooie rust- en ontmoetingsplek worden.
Marthe H.
0 0
lees meer
Crielkensmenne (kant Blommekens)
Deze wijk telt een gemiddeld oudere bevolking en is gemakkelijk bereikbaar vanuit de Roze /Kerkstraat – Boelare/Blommekens – de wijk met de P. Lippenslaan en de Opeisingstraat. Het is een rustige plaats met toch voldoende animatie door het verkeer op de baan, de passanten langs het pad, het speelpleintje dat even verderop ligt, tot zelfs de stoomtrein die er af en toe passeert. Kan ook een rust(wacht)plaats zijn voor grootouders die hun kinderen afhalen van de nabijliggende Kleine Helden school. Op de foto is reeds een houten balk te zien die dienst moet doen als “zitbank”. Maar dergelijke “zitbanken” zijn weinig geschikt voor senioren. Ook andere plaatsen in Crielkensmenne, bijvoorbeeld centraal aan de Kattenstraat zijn een mogelijkheid, maar zullen o.i. minder gebruik worden door passanten uit Blommekens-Boelare.
Patrick R. van Seniorenraad
0 0
lees meer
Aan de spoorwegovergang bij de Oude Gentweg
Kruispunt van fiets en wandelroutes, geen bankje in de buurt, ook een vuilsnisbakje graag
Jan V.
0 0
lees meer
Zuidmoerstraat
Veel jongeren van school die gewoon rond hangen op de grond ,
Wesley H.
0 0
lees meer
Speelpleintje aan sportpark
Terwijl de kinderen op het speelpleintje spelen kan je daar als ouder, grootouder, enz.. nergens op een bankje op de speeltuin zitten ! Er staat een stenen bank voorbij het wegje wat gevaarlijk is als de kindjes naar u komen voor de fietsen die passeren, en is ook iets te ver af voor toezicht te houden op de kleinste kindjes.
Kitty R.
0 0
lees meer
Parkje parking voor Sporthal
Vroeger stonden er twee zitbanken ,nu staat er nog één.
Frida V.
0 0
lees meer
Traject naar het Leen: Leikensweg - Kraaiweg
Ook op het traject naar het provinciaal domein het Leen (Leikensweg en Kraaiweg) zouden er banken en of picknick plaatsen kunnen voorzien worden. Er passeren hier veel wandelaars en fietsers. Ook ouderen horen daar bij. Er is ook hier nood aan rustpunten. Ik denk daarbij aan het brugje in de Zandstraat, Hoek Bogaert Moerstraat, hoek Hendrik Consciensestraat met Kraaiweg en hoek Kraaiweg met Pokmoere.
Christiaan D.
0 0
lees meer
Hoek Aimé Deraedtstraat en Hugo Verrieststraat
Stukje grasplein
Peter S.
0 1
lees meer
Vlasstraat ter hoogte van het appartementsgebouw n° 20-22
Het is een buurt dat nogal aan elkaar hangt, ondanks ze allemaal nieuw in deze nieuwe wijk komen wonen zijn. Regelmatig gebeuren er babbels met de overige buren. Mocht dat al zittend kunnen…. Weliswaar met een vuilbakje er bij, anders zal de afvalberg snel groeien door de vele passanten die ook zullen gebruik maken van de zitbank.
Patrick R. van Seniorenraad
0 0
lees meer
Raverschootbos
Dit is vlakbij reeds goed gebruikte fiets- en wandelpaden. Wij opteren voor deze locatie achteraan het Raverschootbos, naast het AZ Alma, als keerpunt en rustpunt voor wandelaars die vanuit het Ravenpad, de Vierschare of de Blakstraat tot het eind van het bos willen wandelen. Het is ook ongeveer gelegen halfweg tussen 2 reeds bestaande rustbanken in de Schependreef en het AZ Alma. Op termijn kan misschien een doorgang met het AZ Alma worden voorzien zodat langdurig verblijvende patiënten ook even in het bos kunnen wandelen en uitrusten.
Patrick R. van Seniorenraad
0 1
lees meer
Balgerhoeke en Pastoorbontestraat
Omdat er vraag naar is van inwoners van beide straten in Balgerhoeke, en omdat er tot op heden daar geen banken staan.
Geert D.
0 0
lees meer
Kriekerij met kruising veldstraat
er is daar een groen pleintje waar veel voetgangers en fietsers passeren. Een rustpunt zou leuk zijn. Ook kan het een bindingsplaats zijn tussen 2 wijken.
Fabienne A.
0 0
lees meer
extra banken op het Herbakkersplein
Rustig, veilig , verkeersvrij. In het verleden hebben er al banken en tafels gestaan (een gesubsidieerd project in hernieuwbaar materiaal) maar het meubilair is jammer verdwenen Want de huidige banken worden veel gebruikt door de jeugd, ouderen, leerlingen ka. De leerlingen atheneum komen over de middag in de pauze daar eten; na school komen ouders op de banken zitten terwijl de kindjes fietsen enz. Kom zelf eens zien je zal overtuigd zijn De Plek is er ook bij gekomen en zitten ook veel buiten op de banken
henk d.
0 0
lees meer
India Jute plein
Nieuwe wijk in 't groen, En manier om mensen elkaar te leren kennen
Helga B.
0 0
lees meer
aan het begin van de Vlierstraat thv huisnummer 1 ongeveer
het is een plaats waar veel mensen van onze kleine wijk een praatje slaan met elkaar . Ik zou er ook een klein buurtbibje plaatsen (is in de maak).Eventuele vuilnis zou ik zelf oprapen .
karin p.
0 1
lees meer
Abdijstraat 33, 9900 Eeklo
Onze school maakt sinds april 2022 deel uit van het netwerk 'Warme Scholen' (net zoals de stad Eeklo deel uitmaakt van het netwerk 'Warme Steden' - cfr. Warme William). Door de nieuwbouw die we in september in gebruik gaan nemen, hebben we aan onze voorgevel extra openbare zone kunnen creëren. We nemen de omheining weg waardoor het voetpad veel breder wordt. Er komt voor de ouders een extra veilige wachtzone vóór onze school. Langs onze school wandelen er ook veel voetgangers richting Lijnbus. De extra ontmoetingszone vóór onze school verdient dus écht wel één of meerdere banken. We hopen dat het een ontmoetingsplek kan worden waar mensen elkaar treffen of even kunnen uitrusten. (Groot)ouders die hun kinderen komen halen kunnen hier even zitten. Een bank op deze locatie zou alvast een mooi begin zijn van een nieuwe (openbare) ontmoetingszone die we zelf ook verder willen ontwikkelen. Dankuwel voor dit bijzonder fijn initiatief!
Basisschool S.
0 1
lees meer
stedelijke begraafplaats
mensen ontmoeten elkaar daar
Etienne D.
0 0
lees meer
Op de hoek van de Hendrik Consciencestraat met de Kraaiweg.
Hier is een bushalte.
Daisy M
0 0
lees meer
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 36 bijdragen