Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

Er werden al 61 suggesties ingediend

Ontdek alle suggesties

Like en steun jouw favoriete straatnamen

Ontdek alle suggesties

Deze straatnamen werden al voorgesteld

Hera
Vrouwelijke godin
Ina Q.
0 0
lees meer
Heilige Maagd Maria-straat
Vrouwelijk
Hilde D.
0 0
lees meer
Zuster Antonnella (Arme Klaren) Julienne Huyghe
Ze was elke dag in de straten van Eeklo te zien op haar fiets om bij de mensen te gaan. Ook in de omliggende gemeente van Eeklo was ze bij veel mensen gekend. Er wonen ook nog veel familieleden van haar in Eeklo, zelfs nog een broer (Arsene Huyghe), Elodie Van Den Bossche ook een tante van haar.
Wilfried V.
0 0
lees meer
Zusters van Liefde, Zusters
07-12-2021 - Het Nieuwsblad - Regionaal - Stijn Van De Velde:

De laatste zeven zusters van Liefde Maria ten Doorn hebben maandag 6/12/21 Eeklo verlaten. Zo komt er een einde aan een traditie van bijna 200 jaar. Eind november woonden de zusters een laatste viering bij met provinciaal overste Zuster Birgit en de Indische generale overste van de congregatie zuster Lucy. Er was daarna nog een viering met buurtbewoners en vrienden. Vorige week vrijdag kwamen ook enkele leerlingen van de school afscheid nemen van de zusters met een mooi gedicht, een herinneringsdoos en foto's.

De jongste van de vertrekkende zusters, Amanda, is 81 jaar. De oudste, Marie-Raymonde, werd zaterdag 95 jaar. “Maandag verlieten de zusters definitief onze stad”, zegt algemeen directeur van College ten Doorn Annick Willems. “Niet meer of minder dan het einde van een hoofdstuk, want bijna 200 jaar hebben de zusters in Eeklo onderwijs van hoog niveau opgebouwd en gefaciliteerd. Binnenkort wordt het stil in Maria ten Doorn, maar door het werk van de zusters zal hun kracht zeker nog lang nazinderen in Eeklo. Wij zijn trots dat we hun pedagogische werk kunnen verderzetten.

Laatste zusters van Liefde Maria ten Doorn verlaten Eeklo (Eeklo) - Het Nieuwsblad
ann d.
0 0
lees meer
Lieske Toarte
Destijds gekende cafevrouw op de markt in het rootjen. Meer info: EEKLO NIEUWS EN NOG EEN BEETJE VAN ALLES (seniorennet.be) (foto Awbeir)
van den neste s.
0 0
lees meer
Blanka De Bruycker
Als stichter en dirigent van 't Lijsternestje gaf ze de leden van dit meisjeskoor de kans om het plezier van samen te zingen te ontdekken. De meeste Lijstertjes bleven als volwassene verder zingen, een hobby dankzij Blanka De Bruycker.
Christiane V.
0 0
lees meer
Ontdek ze allemaal
Meer nieuws & activiteiten

Meer vrouw op straat

Van alle straten in Eeklo zijn er maar negen met een vrouwelijke straatnaam. Dat kan beter!