We zetten dit project verder na corona...

In het voorjaar van 2020 wilden we een traject opstarten rond wandelroutes voor honden(eigenaars). Via dit platform kon je je favoriete route ingeven; onze gemeenschapswacht werd op pad gestuurd om mensen met honden aan te spreken om op die manier zoveel mogelijk informatie door te krijgen. Aan de hand daarvan zou de stad enkele strategische testlocaties aanpakken waarbij het de bedoeling is om het zo makkelijk mogelijk te maken voor de hondeneigenaar om alles proper achter te laten. Bij een positief proefproject kiest de stad ervoor om dit verder uit te bouwen over het grondgebied van Eeklo. Er is € 2.000 voorzien om recipiënten aan te kopen om hondenpoep in achter te laten.

En toen kwam corona.

Het traject werd stilgelegd; het was en is geen optie om mensen aan te spreken die op pad zijn met hun hond. Maar we willen wel nog altijd graag weten waar je als hondeneigenaar met jouw trouwe viervoeter wandelt. Dit najaar gaan we hier actief mee verder, in de hoop dat tegen dan het wandelen met de hond niet de enige buitenactiviteit is die ons rest…

Je kan nu al je favoriete route ingeven. Later dit jaar werken we ons traject verder af en contacteren we hondeneigenaars om met ons mee na te denken over de proefprojecten.