Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Hoe gaat het met de Meemakers van 2023?

Crielkens doet het weer! - Woonmaatschappij Meetjesland - € 5.000

Waar gaat het project over?

20 jaar geleden ontstond in de wijk Crielkens een vzw die met steun van een aantal partners een buurthuis oprichtte. Deze vzw ging in vereffening; het buurthuis ligt er verlaten bij. Woonmaatschappij Meetjesland wil dit buurthuis nieuw leven inblazen met hulp van stad en buurt.

Het buurthuis wil een ankerpunt, een houvast, een lichtpunt, een ontmoetingsplaats… zijn voor de buurt. Kleine activiteiten zouden ervoor moeten zorgen dat buurtbewoners iets hebben om naar uit te kijken. Dit kan een barbecue, een buurtfeest, een kaas- en wijnbuffet, een wandeltocht, een opruimactie… zijn. Maar om activiteiten te organiseren dient het buurthuis eerst te worden gerenoveerd. Naast een budget en de renovatie-expertise die Woonmaatschappij Meetjesland ter beschikking stelt rekenen ze ook op stad Eeklo en de buurt om er terug een buurthuis van te maken waarin het leuk is om te vertoeven. 

In dit buurthuis speelt de buurtbewoner een centrale rol. 

Stand van zaken

Tijdens de zomer 2023 renoveerde Woonmaatschappij Meetjesland het buurthuis in Crielkens. Nu zijn ze klaar om aan de slag te gaan met de buurtbewoners. Samen met LDC Zonneheem, de jeugddienst, de senioren- en buurtzorgconsulent en Wijkcentrum De Kring zet de Woonmaatschappij de schouders onder een buurtwerking. Begin oktober wordt het startschot gegeven met een buurtoverleg. Op 22 oktober 2023 werd de definitieve naam van het buurthuis bekend gemaakt: 't Roze Blommeke. Geïnteresseerde buurtbewoners die willen meewerken/denken mogen zich melden bij Woonmaatschappij Meetjesland (info@woonmee.be) of het LDC Zonneheem (zonneheem@eeklo.be).

Foto's