Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Welke zones gebruik jij?

Willekeurig
Populair
Recent
Ontdek ze allemaal

Ontdek de geregistreerde wandelroutes

Vijf hondenpoepzuilen als proefproject

16-05-2022

Stad Eeklo start in samenwerking met Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort, een proefproject met hondenpoepzuilen. Er komen  in een eerste fase 5 hondenpoepzuilen: 1 aan de Krüger, 2 aan het fietspad tussen Blommekens en Roze, 1 aan het fietspad tussen Opeisingstraat en Blommekens en 1 op het Canadaplein. Dit maakt deel uit van een proefproject waarmee de Stad Eeklo nog meer wil doen voor hondenbaasjes en -wandelaars. De zuilen staan op strategische plaatsen waar mensen vaak met hun hond wandelen.  

We zetten dit project verder na corona...

07-03-2021

In het voorjaar van 2020 wilden we een traject opstarten rond wandelroutes voor honden(eigenaars). Via dit platform kon je je favoriete route ingeven; onze gemeenschapswacht werd op pad gestuurd om mensen met honden aan te spreken om op die manier zoveel mogelijk informatie door te krijgen. Aan de hand daarvan zou de stad enkele strategische testlocaties aanpakken waarbij het de bedoeling is om het zo makkelijk mogelijk te maken voor de hondeneigenaar om alles proper achter te laten. Bij een positief proefproject kiest de stad ervoor om dit verder uit te bouwen over het grondgebied van Eeklo. Er is € 2.000 voorzien om recipiënten aan te kopen om hondenpoep in achter te laten. En toen kwam corona. Het traject werd stilgelegd; het was en is geen optie om mensen aan te spreken die op pad zijn met hun hond. Maar we willen wel nog altijd graag weten waar je als hondeneigenaar met jouw trouwe viervoeter wandelt. Dit najaar gaan we hier actief mee verder, in de hoop dat tegen dan het wandelen met de hond niet de enige buitenactiviteit is die ons rest… Je kan nu al je favoriete route ingeven. Later dit jaar werken we ons traject verder af en contacteren we hondeneigenaars om met ons mee na te denken over de proefprojecten.

Meer nieuws & activiteiten

Stoep zonder Poep

Het bestuur van Eeklo wil samen met hondeneigenaren in Eeklo en belangrijke partners de straten permanent en maximaal hondenpoepvrij maken en houden.

Ontdek de resultaten

Stoep zonder Poep

Samen met onze inwoners maken we het openbaar domein hondenpoepvrij.