STOEPZONDERPOEP

Dit project kadert in het intensief begeleidingstraject rond zwerfvuil- en sluikstortbeleid dat de stad in het najaar van 2018 startte samen met Mooimakers. Met 'Stoep zonder Poep' engageren we ons voor minder hondenpoep op het openbaar domein. Dit doen we niet alleen, maar samen met jullie!

FASE 1: 2 maart 2020 - corona!

In de eerste fase van het traject konden jullie laten weten in welke van de 14 zones jij met je trouwe viervoeter wandelt, of kon  je een andere route indienen. Zo leren we de meest gebruikte routes kennen. Bijkomend kan je ook reageren op die verschillende zones.

Gelijktijdig zou de gemeenschapswacht offline bevragingen organiseren om een beter beeld te krijgen over de gebruikte wandelroutes in Eeklo.

En toen kwam corona... Dit traject viel stil, maar neemt nu opnieuw een doorstart.

FASE 2: najaar 2021

In deze fase van het traject kan je een enquête invullen of via dit platform direct je wandelroutes met je viervoeter ingeven. De gemeenschapswachten zullen dit najaar ook op pad gaan om hondeneigenaars aan te spreken om deze enquête in te vullen.

FASE 3 & 4: eind 2021 - begin 2022

In fase 3 experimenteren we in de populairste wandelzones. Op die verschillende testlocaties maken we het hondeneigenaars zo makkelijk mogelijk om alles proper achter te laten. Daarna volgt evaluatie en wordt bekeken of er projecten worden uitgerold over het grondgebied van Eeklo.