Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Hoe gaat het met de Meemakers van 2023?

De Straat van de Toekomst (Fase1) - Sparreboscomité - € 3.000

 

Waar gaat het project over?

Het volledig project gaat over het herdenken van de straat, rekening houdend met de klimaatveranderingen en waarden van de bewoners:

-    ontmoeting
-    vergroening/verfrissing
-    biodiversiteit (insecten, vogels, , …)
-    CO2-reducering
-    innoveren/voorbeeldstraat 
en een voorbeeldfunctie voor de stad qua vernieuwing straatbeeld.
Meer veiligheid voor spelende kinderen (verkeersremmers).

In een eerste fase willen ze nomadenbomen plaatsen (in verplaatsbare plantenbakken); vierkante meter kruidentuintjes; zaad voor bloemenweides voor de groene voortuintjes van 't stad; zitbanken om bij de nomadenbomen te zetten als verkeersremmer.

Stand van zaken

Het mobiel zit- en speelelement dat de stad, ontwikkeld samen met Logo Gezond+, werd in drie stukken gedeeld en over de Sparrebosstraat verspreid. Op die manier wil de buurt uittesten wat aanslaat in de wijk. Afgelopen zomer was er ook een speelstraat, waarbij de straat op bepaalde momenten werd afgesloten voor doorgaand verkeer.

 

In augustus 2023 werd een buurtbevraging georganiseerd. Op basis van de resultaten werden afspraken gemaakt over de soort beplanting die er moet komen. Ondertussen zijn een aantal zones onthard. 

Op zaterdag 16 maart 2024 vond een plantdag plaats. Buurtbewoners steken samen met de groendienst en de leden van het college de handen uit de mouwen. 

Foto's